Prešanje

Prešanje se izvodi na modernoj kratkotaktnoj jednoetažnoj hidrauličkoj preši firme Italpress. Preša ima čelične ploče grijane uljem. Maksimalni pritisak je 160 tona. Grijače ploče su presvučene mylar folijom koja osigurava vrhunsku kvalitetu površine prešanja.

Maksimalna debljina prešanja je 100 mm, uz uvjet da “sendvič” ploča nije teža od 80 kg i da nema površinu manju od 1,6 m2, što je ujedno i minimalna površina za prešanje. Maksimalna dimenzija komada za prešanje je 3200 x 1600 mm. Laminate prešamo na nosive ploče kupljene isključivo u firmi Vik Iverali.

U jednom ciklusu prešanja moguće je maksimalno slijepiti tri materijala zajedno i to do maksimalne debljine prešanja. Debljina gotovog komada se računa zbrojem pojedinačnih debljina komada prije lijepljenja dok se utjecaj ljepila na debljinu zanemaruje, (manje od 0,1 mm).

Jednostranim prešanjem se smatra prešanje dvaju materijala i jednostruko nanašanje ljepila, dok je dvostrano prešanje prešanje tri materijala u cjelinu i dvostruko nanašanje ljepila.